Wilsum.info

Wapen wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
  • Wilsum
SponsorsWebcam

Ooievaarsnest IJsselzicht

Half februari arriveerden de eerste ooievaars. Op 28 februari keert mannetje 1E227 (dezelfde als in 2016) terug op zijn nest. Nadat diverse vrouwtjes hem bezocht hebben, keert op 12 maart het ongeringde vrouwtje van 2016 terug en begint het paringsritueel. Totaal zijn vijf eieren gelegd, waarvan de eerste rond 29 april is uitgekomen. Uiteindelijk zijn vier eieren uitgekomen.

Op 26 mei rond 16.00 uur wordt het vierde en kleinste jong door een van de ouders uit het nest gegooid. Op 2 juni worden zowel het derde, als het tweede jong flink aangepakt door een nog onbekende ooievaar. Dit gebeurt rond 16.00 uur. 10 minuten later werpt het derde jong zichzelf uit het nest. Dit jong is door een vrijwilliger naar ooievaarsopvang De Lokkerij in De Wijk (Meppel) gebracht. Op 6 juni rond 21.00 uur gaat het een-na-laatste jong dood. Waarschijnlijk verzwakt en als gevolg van de aanval op 2 juni. We wachten af hoe het verder gaat; in het vorige seizoen was sprake van vier eieren en ook vier jongen en werd slechts een jong grootgebracht.

Beelden van het wel en wee in het ooievaarsnest - maar ook ander filmmateriaal - zijn te vinden op het Youtube kanaal van Dorpsbelangen Wilsum.

Youtube kanaal Dorpsbelangen Wilsum

Nieuwtje

Op dit moment wordt door een koppeltje aan een 4e nest nabij Harsenhorst gewerkt. De ooievaars bouwen een nest boven op een silo nabij een agrarisch bedrijf.

Webcam

Bij de ingebruikname in het voorjaar constateerden we dat er helaas iets mis is met het geluid (bromtoon). Dit hebben we niet kunnen verhelpen. Desondanks hebben we het geluid wel aan laten staan, omdat er anders helemaal niets te horen is.  

English

Unfortunately there is a problem with the audio (a buzzing sound). So far, we have not been able to resolve this problem.

Bekijk de inhoud online op de website, of op uw smartphone. Maak zelf de keuze uit iOS of Android


Bekijk stream voor Android Bekijk stream voor IOS


Het beeldmateriaal is expliciet eigendom van Vereniging Dorpsbelangen Wilsum en mag niet zonder uitdrukkelijke toestemming door derden gebruikt worden.
Filmpjes
Jong 4 uit nest

Instinct derde jong

Paringsritueel